Neem contact op

Voor vragen kunt u direct contact opnemen met onze praktijk. Dat kan telefonisch of per e-mail.

Naar de contactpagina

U bent hier: Home » Folders & Publicaties » Op de leestafel van de praktijk

Op karakter naar de top!

Op karakter naar de top!Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld
Karin Raes en Lieke Thijssen
224 pagina's
ISBN: 9789052618920

Meer informatie en bestellen

Er zijn al veel boeken geschreven over vrouwen aan de top. Dit boek graaft een laag dieper. Op basis van een grootschalig kwalitatief onderzoek van 130 diepte-interviews met leiders uit verschillende organisaties komen de auteurs tot nieuwe inzichten. Wat zijn de karakterstructuren van topvrouwen (en mannen)? Hoe bepaalt hun persoonlijke achtergrond hun motivatie, en hun succes? Welke drijfveren versterken of verzwakken hun leiderschap? En hoe staat dit in relatie met de organisatiecultuur waarin zij werken?

Dit boek combineert praktijkvoorbeelden met theoretische onderbouwing van wat wel en niet werkt, in het kader van diversiteit in leiderschap. Het levert nieuwe inzichten die u kunt toepassen voor uzelf en voor uw organisatie. Waarom wacht u eigenlijk tot er quota worden opgelegd? Diversiteit is een kans om uw organisatie toekomstbestendig te maken!

Terug naar boven

Groeten van de Veluwe en het Rijk van Nijmegen

Groeten van de Veluwe en het Rijk van NijmegenToerisme uit vervlogen tijden
Rudolf Hamel
160 pagina's
ISBN: 9789087881757

Meer informatie en bestellen

Dit boek is een heerlijke reis terug in de tijd. Het vertelt over hoe men begin vorige eeuw al op vakantie ging, op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen.
Ruud Hamel heeft uit zijn grote collectie oude ansichten en foto's de mooiste plaatjes bij elkaar gezocht, waardoor de lezer als het ware een fotoalbum instapt.
Een boek vol nostalgie, herkenning en heimwee!

Terug naar boven

Brieven aan Karamazov

Brieven aan KaramazovHet hart van de mens als slagveld tussen God en duivel
Peter Schormans
222 pagina's | Paperback
ISBN: 9789023924425

Meer informatie en bestellen

Boekencentrum Essay over een van de grootste klassiekers uit de wereldliteratuur, en daarmee over het probleem van het lijden.


Brieven aan Karamazov is een kennismaking met de roman De broers Karamazov van Fjodor Dostojevski. In die roman peilt Dostojevski op dramatische wijze de afgronden van het menselijk hart, in zijn hoofdpersonen Dmitri, Ivan en Aljosja.

Brieven aan Karamazov
geeft eerst een samenvatting van de roman. Daarna schrijft de auteur aan de drie broers bewogen en confronterende brieven, vanuit het hart, met één centraal thema: God geeft het met een mens niet op. Het oordeel van de mens waarmee hij zichzelf verwerpt, is niet het laatste oordeel.

Brieven aan Karamazov is geschreven vanuit de ervaring van de auteur met onder meer Paulus, Luther, Kohlbrugge, Bonhoeffer en Dostojevski. Zij zijn voor hem van grote betekenis op zijn spirituele weg. De brieven zijn dan ook tegelijk een kennismaking met hun gedachtegoed.

Terug naar boven

Het tweede Vaticaans concilie

Het tweede Vaticaans concilieMet een voorwoord van Mgr. Jan Bluyssen
ISBN: 9789056253967

Meer informatie en bestellen

Vijftig jaar geleden opende paus Johannes XXIII het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). In deze bundel wordt een gesprek gevoerd dat terugkijkt op die gebeurtenis, dat realistisch onze huidige situatie aftast en probeert zicht te krijgen op de weg die thans in het spoor van deze kerkvergadering af te leggen is.

Een gesprek dat zeker niet afgerond is, maar eerder een tussenstand die om een energiek en creatief vervolg vraagt.

Bisschop Jan Bluyssen, die deelnam aan het Tweede Vaticaans Concilie, was ook bij dit gesprek aanwezig en schreef het voorwoord.

Terug naar boven

Je lifestyle vanuit hart en ziel

Je lifestyle vanuit hart en zielAnton van der Geld
236 pagina's
ISBN: 9789490608354

Meer informatie
Bestellen

Met 50 ideeën om het beste uit jezelf en anderen te halen & 12 openhartige gesprekken met bekende Nederlanders en Vlamingen.

Uiterlijk en innerlijk van je lifestyle
Je lifestyle heeft twee kanten: je uiterlijke kant, hoe je je gedraagt en kleedt, en je innerlijke kant, hoe je je voelt en wat je denkt. Je leeft in balans als die twee kanten zo veel mogelijk op elkaar afgestemd raken.

Je lifestyle in de praktijk
Psycholoog Anton van der Geld doet al jaren onderzoek naar lifestyle in zijn praktijk. Hij coacht mensen met hun lifestyle. Met dit boek deelt hij zijn ervaringen en inzichten ook met jou! Over vrouw zijn en man zijn, leeftijd en aantrekkelijkheid, mode en smaak, werk en privé, gezondheid en welness, relatie en seks.

Authentieke lifestyle
Anton van der Geld geeft 50 ideeën die je kunt gebruiken bij het persoonlijker maken van je lifestyle. Met een authentieke levensstijl ben je aantrekkelijker voor je omgeving: voor je partner, je werk en je vriendenkring. Uit openhartige gesprekken die hij voerde met bekende Nederlanders en Vlamingen kan je ook veel inspiratie opdoen. Hij sprak onder meer met EU-president Herman van Rompuy, Anita Witzier, Anky van Grunsven, Karel en Frits van Eerd (Jumbo), Carol Dona (Ricoh), Albert Verlinde.

Terug naar boven